1e Joop Zoetemelk Classic

kracht-leiden-24-03-2007.jpg Ook interactief te zien via deze link

De eerste toertocht van 2007 stond voor mij op het programma. Door Jan Jansen, mede Alpe d’Huzes (st)rijder, opmerkzaam gemaakt van deze toertocht over 150km, de 1e Joop Zoetemelk Classic. Joop zelf was er ook en deed zelf de 75 km ronde. Overigens witen jullie al dat Joop ook meedoet aan ALpe d’Huzes?  Helaas waren we maar met 6 Alpe d’Huzes deelnemers, weinig, want je zou verwachten dat er al lang veel meer zouden zijn die flink in training zijn. En zeg nou eerlijk wat is het verschil tussen tegen windkracht 5 in of Alpe d’Huez van bocht 21 naar 20. Het voelt bijna hetzelfde.

Het was een geweldige rit, lekker stevig doorgefietst, het gemiddelde van 30km/h over 150 km loog er dan ook niet om. Ik had gewoon goeie benen, maar net niet goed genoeg om Sander bij te houden. Daardoor raakte ik tussen de groepen in, waardoor ik zelf op moest letten hoe de route liep. Dat viel dus niet mee. Die gele stickers op verkeersborden waren niet altijd erg duidelijk. Tot twee keer de pijlen gemist, waardoor ik een stuk achterop kwam te liggen. Niet getreurd, toen ik de route weer had gevonden, naar een groepje toegefietst en lekker kop over kop doorgerost.

Al met al geeft zo’n tocht een goed gevoel, de conditie is goed, zelfs na 150km zat er nog wel meer in de benen, dus die Amstel Gold Race over een maand moet niet zo moeilijk meer zijn,……. Maar je weet maar nooit. Het is 250 km en alles loopt omlaag/omhoog, best pittig en het weer kan ook nog roet in het eten gooien.

Morgen met een collega de Posbank op, eens kijken of we nog kunnen klimmen.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: