Wat een teleurstelling

De MRI-scan die vandaag is genomen van het hoofd van Marijke, laat zien dat de tumor er nog steeds zit, vertelde de neurochirurg. Het blijkt dat hij, inmiddels afgestorven, hersenweefsel heeft weggenomen en niet de tumor heeft kunnen wegnemen. Vandaar ook dat hij al verbaasd was over het weefsel en het ook als “geen uitzaaiing”  typeerde.

Dit betekent dat er geen bruikbaar weefsel is en de tumor er nog steeds zit en dus de operatie weer over moet gedaan worden…………. Man wat voelt dit als een enorme teleurstelling. Weer dezelfde onzekerheid in, weer dezelfde risico’s van de operatie……………….. Rationeel een week terug, maar emotioneel mijlen ver achteruit.

Gelukkig kan de operatie weer gedaan worden en wel meteen aankomende maandag weer, het zal zelfs iets korter worden, omdat het “luikje” nog bereikbaar is. Maar het risico is weer hetzelfde, de tumor ligt nog steeds tegen het spraakgebied, met alle gevolgen van dien als dit geraakt wordt. En Marijke moet weer dezelfde pijn ondergaan, alsof het allemaal al niet genoeg was.

Ondanks de grote teleurstelling ben ik trots op Marijke, ze draagt deze teleurstelling als een super kanjer. Kin omhoog en ze gaat er voor. Teleurgesteld door de uitslag, maar o zo trots op deze stoere meid, mijn vriendin, mijn vrouw.

1 reactie

  1. Hi Klaas & Marijke,

    Wat een teleurstellend nieuws! Ik schrok ontzettend toen ik de tweet van Marijke las waarin ze dit nieuws wereldkundig maakte.

    Ik bewonder jullie kracht om positief te blijven en daarmee een inspiratie zijn voor velen!

    Hugs,

    Harold

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: