Operatie is gepland

Maandag 14 februari gaat Marijke geopereerd worden en halen ze de tumor uit haar hoofd. Een maand na de eerste symptomen en in de tussentijdse onderzoeken naar uitzaaiingen is het nu eindelijk zover.

Voor zover nu duidelijk is, zijn er geen uitzaaiingen in het lichaam van Marijke, echter wordt nog wel een vlekje verder bekeken die ze in de lever hadden gezien. Vrijdag is er dus nog een leverpunctie, waarvan we een paar dagen later de uitslag krijgen. We gaan er even van uit dat dit geen uitzaaiing is, alle eerder foto’s en scans geven geen reden voor ongerustheid, maar toch…

In de operatie van a.s. maandag gaan de neurochirurg de hele tumor weghalen. Een andere optie was geweest om een biopt te nemen, maar daar zitten toch wat meer risico’s aan vast dan direct te opereren en een luikje te maken.  Het geheel is toch ook niet risicoloos. Omdat de tumor tegen het spraakgebied ligt, is er een risico dat dit spraakgebied een beschadiging oploopt tijdens de operatie. Dat is wel beangstigend,….. want het is ook slecht voorspelbaar of er nog zwellingen gaan ontstaan of andere complicaties. Goed de neurochirurgen hebben uitgebreid ervaring opereren 3 tot 4 keer per week, maar toch…….

Op het moment dat het weefsel uit het hoofd is, kan de patholoog ook vaststellen wat het weefsel precies is. Is het een uitzaaiing of is het een goedaardige tumor? We hopen op de goedaardige vorm, maar…. Intussen zweven ook de gedachten door ons hoofd als er wel iets mis gaat in de operatie en …..

Het valt dan niet mee, maar we dwingen elkaar (op een lieve manier) om positief te blijven denken, want dat is echt belangrijk!!

3 reacties

 1. Hoi Klaas,

  Ik krijg er kippenvel als ik jullie verhaal lees. De onzekerheid en het wachten op uitslagen lijkt me nog ’t ergste. Als jullie net zo ongeduldig van aard zijn als ik, moet dat een kwelling zijn.
  Op het moment dat Marijke geopereerd gaat worden zit ik op Mallorca, waar wij elkaar vorig jaar troffen. Ik zal ook van daaruit alle positieve vibes die ik in me heb naar jullie toesturen. Het is de dag van de liefde, en alle liefde komt naar jullie toe. Heel veel sterkte, alle 2 !!!

  Liefs,
  Amber

  • Sander op 10/02/2011 om 13:22
  • Reageer

  Sterkte maandag. Hopelijk komt alles goed en is het echt de dag van de leifde

  • Margot op 10/02/2011 om 16:56
  • Reageer

  Hai Klaas en Marijke,
  aan de ene kant wil je die operatie zo snel mogelijk, aan de andere kant wil je helemaal geen operatie en worden jullie boos. Ik kan me zulke gevoelens zó goed voorstellen, veel mensen in de Alpe d’HuZes familie kennen die gevoelens uit eigen ervaring. We weten ook hoe goed het voelt als er veel mensen met je meeleven, op welke manier dan ook. Gedachtenkracht noemen we dat. Gedachtenkracht komt deze dagen ook vanuit Leersum jullie kant uit.

  Heel veel sterkte gewenst en laten we hopen op het meest gunstige: een goedaardige tumor. Duimen maar!!
  Margot Lantinga

Geef een reactie