De reus is geveld

En wel door een heel klein monstertje………. een bacterie!!

Waar een klein ontstekinkje toe kan leiden, bij het zondagritje vorige week een kleine beknelling gehad bij mijn zeem, tja dat gebeurt wel eens vaker, klein wondje, klein ontstekinkje. Ik had er maandag nog iets last van, maar speelde eigenlijk geen rol.

Dinsdagochtend werd ik wakker, ik had het koud, raar, ik heb het nooit koud, misschien toch nog een griepje, wat vorige week toch wel iets speelde…. Nog even liggen en toen werd ik even later zwetend wakker (gelukkig niet meer koud). De hele dag liep het niet zo lekker, ik kon niet goed zitten, mijn heupoen deden pijn, en ik kreeg het steeds kouder. Na de meeting bij de klant, klappertandend naar huis gereden, twee dekbedden over me heen, nog even mail gestuurd naar de teams dat ik offline zou zijn…… ’s nachts zeten, zeten, dromen, dromen,zweten, een hele lange nacht. De volgende ochtend nog steeds niet lekker, en toen ik onder de douche ging staan kwam ik tot de ontdekking dat ik een grote rode vlek net boven mijn enkel had en een rode lijn naar boven, naar mijn lies en een dikke lies…… Owh, dat leek niet zo best. Dokter gebeld, ik kon meteen langskomen.

bacillus_subtilis_gramInderdaad een bacterie was zich meester aan het maken van de bloedbanen in mijn lichaam, maar door de lymfeklieren gelukkig alleen nog maar in mijn been gehouden. Penicilline was de remedie en rustig aan doen (potverd… ik moet trainen).

OK een beetje verkouden, dat gebeurde wel eens en je daardoor niet helemaal lekker voelen, maar dit was toch wel even van een andere orde. Een doel zetten om zaterdag te trainen? In mijn hoofd zat het op zich wel goed, maar ja,nog wel koorts en de penicilline moest nog wel aan slaan. Noud dat heb ik gemerkt, de koorts kwam weer terug en de zwelling van mijn lies en bij mijn enkel werd steeds groter en pijnlijker.

Sinds vandaag neemt de zwelling af en wordt de plek bij mijn enkele een soort beurse plek. Misschien toch morgen een klein stukje fietsen….?

1 reactie

    • Frank op 02/03/2009 om 09:26
    • Reageer

    Beterschap Klaas! Eerst herstellen, dan kun je daarna weer gasgeven (niet eigenwijs zijn he…ik weet het uit persoonlijke ervaring šŸ˜‰

    Gr.
    Frank & Wilma

Geef een reactie