6e en 7e trainingsweek: Mallorca

Tja, zoveel kilometers had ik nog niet in mijn benen en dan al anderhalve week op Mallorca fietsen, hoe zou dat gaan? Normaal zitten er begin maart al enkele honderden kilometers in de benen en nu zijn het er maar een paar.Dat ik nog niet zo veel kilometers in de benen zou hebben, wist in eind januari al toen ik deze reis boekte. Het kwam overigens perfect uit dat Webtrainer weer een trainingskamp organiseerde in deze weken. Een week en als ik er nog 1 vrije dag bij plande, kon ik nog eens 3 dagen extra fietsen, prima dus.

Op 11 maart begon de reis. Slecht voorbereid, tijd te kort, veel te doen vlak voor de vakantie, dus eigenlijk toch iets vermoeid. Gelukkig viel de eerste dag mee, een lekker rondje gereden van 50 kilometer, op het vlakke land van Mallorca. Zo vlak is het daar overigens niet, maar als je een beetje in de zuidoost hoek blijft, gaat het allemaal prima.

’s Avonds was het de eerste kennismaking met de traningskampgenoten. Richard, de trainer, kende ik natuurlijk al. Jacques uit Delft, als belangrijkste doel had om de achteruitgang te stoppen. Leo, die zich zelf dit trainingskamp kado had gedaan, nadat hij hersteld was van de Q-koorts. Margriet, die zich zelf wilde versterken voor de koersen die ze gaat rijden. Eddy die nou eens de camping-genoten wil kunnen volgen bergop, Boreas die een paar serieuze cyclo’s gaat doen en dan ikzelf natuurlijk, met als doel Alpe d’HuZes op 3 juni.

Richard legde ons uit wat we de komende dagen gingen doen. Allereerts zouden we hier veel invloed op hebben, we moesten goed aangeven wat onze belastbaarheid zou zijn, zodat Richard daar op kon plannen. Dag 1 zou in ieder geval een krachttraining worden, met 2 keer de Sòller op.

Het werd een enerverende week, veel fietsen, heel veel fietsen, voor mij 1040 kilometer in totaal. Veel lol onderweg, tussensprintjes, wie is het eerste boven, lachen en fietsen. Toen op donderdag ons trainingskamp officieel ten einde was, gebeurde het dramatische ongeluk met Marc Bierman, die ook bij ons in het hotel zat. Marc verloor de macht over het stuur in de afdaling en schoot over een muurtje en overleed ter plekke. Man wat een bizar ongeval, zoiets gaat 10 miljoen jeer goed en heb je alleen schaafwonden en nu zo…. Marc had tijdens zijn fatale rit zijn Alpe d’HuZes kleding van afgelopen jaar aan., zo bizar, iemand die zo hard heeft meegeholpen aan het goede doel,  en nu …… Mijn gedachten gaan uit naar de familie en vrienden van Marc.

De dagen erna waren wezenloos, toch hebben we wat kilometers weggetrapt.

Dag 1: 50 kilometer

Dag2: 115 kilometer 1500 hoogte meters

Dag3: 107 kilometer 700 hoogtemeters

Dag4: 60 kilometer

Dag5: 137 kilometer 1800 hoogtemeters

Dag6: 112 kilometers 850 hoogtemeters

Dag7: 105 kilometers 1300 hoogtemeters

Dag8: 60 kilometer

Dag9: 106 kilometer 600 hoogtemeters

Dag10: 190 kilometer 1400 hoogtemeters

<plaatjes volgen>

Geef een reactie