3e trainingsweek voor Alpe d’HuZes 2010

De 3e trainingsweek? zul je zeggen, waarom hebben we nog niets van die eerste twee gelezen? En waar pas de 3e en niet zoals vorig jaar al de 16e?

Waarom ik pas 3 weken geleden terug ben begonnen met trainen, heeft alles te maken met dat ik nog niet gemotiveerd was om te gaan trainen. Dat klink natuurlijk vreemd, want natuurlijk ben ik tot het bot gemotiveerd om op 3 juni 6 keer de Alpe d’Huez op te fietsen voor Marijke, maar het moet ook wel lukken. Blijkbaar lukte het nog niet helemaal in mijn hoofd. De laatste maanden waren voor Marijke en mij een behoorlijke rollercoaster. Marijke als borstkanker patient en ik als echtgenoot, die toch deels aan de zijlijn staat. Ik wist niet dat dit zo veel energie van mij zou vreten. Met je hoofd weet je het wel, maar in de werkelijkheid overkomt het je gewoon. Nu het steeds beter gaat met Marijke, gaat het ook weer beter met mij en komt er weer ruimte in mijn hoofd. En die ruimte betekent voor mij: Trainen!!

Op 31 januari ben ik al begonnen met een ritje op de Tacx. Die nieuwe feature die er nu in zit, om in Google Earth een route te fietsen die je eerder het seizoen hebt opgenomen op je Garmin is werkelijk geweldig. DUs een rondje Lage Vuursche is zo gemaakt 😉

Deze week heb ik 2 keer een krachttraining gedaan in de sportschool, met opvolgend een uurtje spinnen. Een eindelijk was het deze zaterdag dekans om buiten te fietsen, alhoewel, toen ik wakker werd, was de hele weg wit….. Shit toch niet weer sneeuw… Nee het was een dun laagje witte korreltjes, maar toch nog gevaarlijk genoeg voor de dunne race bandjes.

Rondje Amerongsberg

Dus toch maar even gewacht. Uiteindelijk zijn we met een groepje van 5 man vertrokken voor een rondje Amerongseberg, met daarna een ritje over de dijk naar Wijk bij Duurstede en zo weer terug naar Amersfoort. Door de wind werd het toch nog een redelijk heftig ritje.

Rondje met Intensieve sprintjes

Het rondje van zondag was er ook 1 van lang wachten, het was lang nog een par graden onder nul en mistig. Pas op dus, gladheid. Uiteindelijk om 12:30 vertrokken, alleen. Alleen inderdaad, want vandaag stonden er 2*5 sprintjes boven het omslag punt op het programma, dat is meestal niet zo gezellig meefietsen 😉

Komende week weer een paar keer spinnen en ik hoop woensdag op de fiets van mijn werk terug naar huis te kunnen fietsen.  Tot volgende week.

Geef een reactie