25ste trainingsweek,week 18 Mergellandroute en Shimano Fiets Challenge

De trainingen gaan goed. Herstel van afgelopen week ook, maar toch even wat gas terug in het begin van de week.

d1-schiphol-rijk-28-4-2009Op dinsdag een rondje Haarlemmermeerringvaart gereden, in D1 hartslagzone (lag), maar toch met een gemiddeld van 32 km/h dat voelt goed, maar aan de andere kant, lijkt mijn heup toch niet helemaal los te zijn, waardoor ik wat stuiterend rijd (of beeld ik mij dit in) Het is een lekker rondje, prachtige natuur, in het begin helaas wat veel autoverkeer die op de fietsers strookzit, wat soms best link wordt, goed uitkijken dus.

klimmen-valkenburg-30-4-20091Op Koninginnedag is het traditionele rondje Mergellandroute in Limburg. Een 130 kilometer met 1200 hoogtemeters,met start bovenop de Gulpenerberg, bij camping Panaorama. Voordeel van de start daar is dat je de Eijserbosweg en deKeutenberg meteen in het begin hebt, nadeel is dat je nog oudbent. Tot zo’n 90 kilometer is het samen rijden en daarna kan iedereen voor zichzelf rijden. Koers!! Met zijn 6-en zaten we eerst samen. Er werd redelijk gedraaid, maar het werd welduidelijk wie er berg op beter zat en wie ernog macht in de benen had. ALs het wat steiler wordt loop ik toch wat achterstand op, maar vals plat en vlak, is het geen probleem. De Wolfsberg verlies ikwat terrein en de afdaling van de Eperheide moet ik nog voor een auto wachten, maar bij de voet van de Camerich ben ik er net weer bij. We zijn met 4 man over. De Camerich op. Halverwege haakt Erik af, waarom?Kramp bleek later. Met zijn 3-en door. Rein is het sterkste, Merlijn en ik moeteen volgen, maar bvovenop zijn we weer compleet. Naar beneden en links naar Vijlen, ’s even kijken of ik nog wat kan. Ik had al even geen kopwerk meer gedaan en het weggetje naar Vijlen is er zo één waar je op de macht toch wel wat verschil kan maken. En dat lukt, door Vijlen en dan naar Mechelen, doorrijden, ik had toch wel wat voorsprong, met 65 km/h Mechelen in rijden….. rechtsaf en naar Partij, toch nog even wat omhoog, hartslag tot op het omslagpunt, auto’s blokkeren de route, even stil staan,maar het gaatje is nog groot genoeg. In Partij links naar de Gulpenerberg, de steile kant, aj, als ik hier maar de voorsprong kan houden….. Dat lukt. Ik sta als eerste bovenop de Gulpenerberg, de voorsprong is redelijk gelijk gebleven. Prima training.

Op vrijdag een herstelrondje van 40 kilometer gedaan. klimmen-la-roche-2-5-2009Op zaterdag snel even naar La Roche, want daar waren gemeenschappelijke trainingen van ALpe d’Huzes. Erg gezellig altijd en erg goed voor je klimmetertjes. Met name de Col de Haussier, looptmet een dikke 10% lekker omhoog over een afstand van 4 kilometer, lijkt dus redelijk op Alpe d’Huez, behalve dan dat het flink wat korter is. We waren met een flink groepje. Ik heb het rustig aan gedaan, want voor morgen stond de Shimano Fiets Challenge op het programma, een cyclosportive van 150 kilometer.

klimmen-vaals-3-5-2009Zondag 9 uur de start van de Shimano Fiets Challenge, start in Vaals. Ingedeeld in startvakken en doormijn uitslagvan vorig jaar stond ik in het eerste startvak, samen met….. o.a. Lars Boom Alleereerst de Vaalserberg op, man, wat is dit zwaar, je bent nog volledig koud en dan al vol vermogen leveren….. Daarnaast is het erg demotiverend dat je wordt voorbijgereden door een dikke honderd man. Maar goed, dat is het nadeel van voorin starten,het voordeel is dat het redelijk rustig is op de weg voor je. Het begin van de rit was redelijk zwaar, in tegenstelling tot vorig jaar, toen viel het begin wel mee en zat het fenijn in de staart. Er werd hard doorgereden en sommige stukken moest ik alle zeilen bijzetten om slechts te kunnen volgen. Tot halverwege en toen kreeg ik de smaak weer wat te pakken en gingen de beklimminge weer wat makkelijker. De pijn verdween redelijk uit mijn rug toen we weer terug in Nederlang kwamen, dus vol gas.We beleven met een behoorlijk groep rijden, van zo’n 30 man. Het Vijlener bos in, ging niet lekker, ik moest de groep laten gaan, gelukkig is het laatste deel van de beklimming niet zo steil, dus ikkon wat dichter bijkomen en vlak voor de afdaling van de Camerich zat ik er weer bij. Daarna de Wolfshaag, lekker steil in het begin, en op raadselachtige wijze had ik de smaak weer te pakken en kon vol vermogen naar boven rijden, de groep had het nakijken…. Toch welleuk om iets voor de groep te finishen, niets gestolen want ikhad voldoende kopwerk gedaan. Het drielandenpunt op van de Belgische kant, toch nog even omkijken of de groep er bij kwam, maar dat was niet het geval, maar toch door blijvenrijden, vol gas en na 5:13 kwam ik over de finish. 13 minuten langzamer dan vorig jaar 🙁 maar met een 304ste plaats toch niet slecht.

Perfecte training, nu eerst even wat herstellen, volgende week meer.

2 reacties

  1. Nou, heb je mij dan niet gezien? Ik reed in die zilveren volvo met luclodder fotografie belettering erop 😉
    Ik ben overigens met mijn broer ook op de Alpe d’Huez voor het maken van een sfeervol fotoboek voor het KWF.

    • gertn op 04/05/2009 om 16:16
    • Reageer

    Toch nog mooi ‘zilver’ gefietst Klaas, ik moet het met brons doen… 🙂

Geef een reactie