11e trainingsweek, week 4, 2009

Het ijs is uit de sloten, en na veel, heel veel regen, werden de starten ook nog eens droog. Bijna onwerkelijk. De laatste keren op de fiets, kwam ik als een moddermonster weer thuis,maar nu was het slechts een klein streepje op de rug 🙂

Door de week 1 keer kunnen spinnen met krachttraining. Als eerste deze keer ook weer squats erbij, een extra 40 kg op de nek en even door de knieën (2*30keer) dat ging op zich prima, alleen kwam ik er later die avond achter dat ik mijn linkerhamstring waarschijnlijk toch overbelast heb 🙁 Gelukkig weet ik nu dat het goed afgelopen is,maar ik vreesde even een traningsachterstand.  Zaterdag een mooie ronde, langs de Vecht van ongeveer 80 km gemaakt e363n zondag een kortere tocht van bijna 2 uur over 60 km. Lekker gereden, voelt goed.

Deze week heb ik ook mijn nieuwe speeltje erbij, de Powertap. Omred-pinadat deze met het ANT+ protocol werkt en de Garmin 705 ook, heb ik alleen nog maar de Garmin nodig voor al mijn gegevens: Vermogen, Snelheid, Trapfrequentie, etc etc. Geweldig, geen draden meer op de fiets. En dat is wel handigmet mijn nieuwe fiets in aankomst. Nieuwe fiets? Ja, mijn Dogma vertonnde een scheurtje in de zitbuis, maar gelukkig heeft Pinarello mij een goed voorstel gedaan, dus vanaf volgende week, rijdt ik op op deze Prince:

En natuurlijk nog de routes van afgelopen week:

d1-amersfoort-24-1-2009Rondje richting Vecht, Breukelen etc.

d2-amersfoort-25-1-2009 En het kleinererondje van bijna 60km

Geef een reactie