Verandering van traning schema

Nog 5 maanden te gaan dus tijd om even de tussenbalans op te maken en om met een nieuw training schema te beginnen.

De afgelopen weken heb ik vooral duurwerk en krachttraining gedaan, deels op de fiets en ook deels op de toestellen. In eerdere berichten heb ik hier al over geschreven. Deze periode ga ik nu langzamerhand afsluiten, de krachttrainingen worden wat verminderd en specifiek op Alpe D’Huzes gericht en ik ga wat crosstrainingen doen, om niet steeds weer mijn beenspieren te belasten.  De eerste oefeningen voelden goed, zwaar, maar goed.

Naast het omhoog fietsen waarbij ik voldoende vermogen moet leveren en ook over langere tijd, zal ik ook tijdens de afdaling flink wat te verduren krijgen. De bijna 110kg van mij dendert aardig naar beneden, dus er komt flink wat druk te staan op mijn handen en schouders. Met dit nieuwe training programma ga ik ook dit deel nu trainen.

Omdat ik afgelopen weekend bij de 6-daagse van Rotterdam was en niets gedaan had, ben ik vanavond maar even wat langer gaan spinnen. Mensen kijken je wel wat vreemd aan als je al een uur van tevoren in de zaal zit en dan met name diegene die een paar minuten voor tijd binnenkomen en zien dat er al een plas zweet onder je fiets ligt. Trainer Wijnand is dit al gewend en overweegt nu zelf om mee te gaan doen….. 🙂

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: