Training voor Alpe d’Huzes 2008 is begonnen!!

cycling-amersfoort-17-11-2007.jpgVandaag was mijn eerste trainingsdag voor Alpe d’Huzes 2008. Zo vroeg in het seizoen is het belangrijk om flink wat duurtrainingen te doen, dus niet al te hard fietsen, laag in de hartslagzone en maar trappen. Het was nog wel koud vanochtend, zo rond de 3 graden, maar dat mocht de pret niet drukken, met 5 andere leden van Snel Verzet, Cees, William, Herman, Chris en Gert (de laatste twee doe ook mee met Alpe d’Huzes) vetrokken we voor een rondje Kootwijk. Met de zin, zullen we lekker bij de open haard koffie drinken, vertokken we. Het was nog wel koud, maar door de zon bleef het redelijk aangenaam en omdat er bijna geen wind was, was het erg goed te doen. Via Nijkerk, Putten, Garderen, uiteindelijk naar Kootwijk voor de koffie met appelgebak. Kijk een paar kilometer fietsen is goed, maar de koffie en appelgebak is bijna nog belangrijker.

Na de koffie via Kootwijkerbroek naar Barneveld, Herman had zijn poedaal stuk gereden en moest even langs het 2wielerhuis (ook al sponsor voor Alpe d’Huzes) en natuurlijk nog even mooie fietsjes gekeken. Mijn favoriet stond er helaas niet bij: Pinarello. Ik wil namelijk binnenkort een nieuw frame kopen en ook alles verder met nieuwe spullen opbouwen, ik ben er nog niet helemaal uit, maar een Pinarello zou het wel eens kunnen worden.

Op het laatste stuk naar huis had ik een afloper, de profs krijgen dan gewoon een nieuw wiel, maar voor een fietsertje zoals ik,  is dit altijd spannend, hoe lang houdt hij het nog, leiever wil je band niet meer wisselen zo op de weg, maar in een bocht, voeld ik me al glijden, dus nog even snel de band oppompen. Gelukig haalde  het daarna om thuis te komen.

De eertse training van bijna 81km zit er op, de eerste van vele kilometers, zweet etc om op 5 junide Alpe d’Huez 6 keer te beklimmen. Morgen mijn volgende training.

1 reactie

  1. He snelle Klaas! Goed hoor, zo’n eerste training, krijg bijna zelf zin om op de fiets te kruipen! Ik zeg snel, want ik zie onze link al op jullie site. Super, we blijven je volgen en wie weet halen we nog tips uit je verslagen!
    groeten van ons!

Geef een reactie