Take off

Vandaag was de take-off van het programma BergOp van Adrie van Diemen van webtrainer. Het is een programa waarin je begeleid wordt om beter bergop te kunnen gaan (en dat heb ik wel nodig). Het begon al twee en een halve week geleden met een inspanningstest en een meting van gewicht en vetpercentage. Qua vermogen ging dit erg goed, qua gewicht moet er nog we wat worden gewerkt. Gelukig kwam ik er vandaag bij de weging achter dat ik inmiddels in twee en halve week bijna 2 kg ben afgevallen.

Vandaag werd er nog niet gefietst, we kregen uitleg hoe het programma in elkaar zat, hoe de energiesystemen in het lichaam werken en waar het bij klimmen eigenlijk allemaal om draait. In het kort komt het er op neer dat het in dit deel van het seizoen met name het duurvermogen getrained moet worden en er veel vetverbranding moet plaatsvinden. En dat er pas in de laatste 2 maanden voorafgaand aan de prestaties het vermogen verhoogd moet worden. Kortom het motortje krachtiger maken en de carrosserie lichter. Met name dat laatste is voor mij een behoorlijke uitdaging, maar ik ga dat halen!!! Over een paar weken hebben we de eerste clinic van een serie van 5 en gaan we in groepen belimmingen uitvoeren onder begeleiding van Adrie van Diemen, Jabik Jan Bastiaans en Richard van Ameijden.

Route van Velp naar Amersfoort
Omdat het geweldig weer was, ben ik na afloop op de fiets gestapt om ongeveer 60km van Velp naar Amersfoort te fietsen, maar niet na nog even over de Posbank te gaan natuurlijk. Bij het klimmen kwam ik er wel achter dat het met gekneusde ribben niet geheel pijnloos gaat. Hè jammer. Daarom maar snel koers gezet nar Amersfoort. Net als vorige week naar Heerenveen, had ik weer het “geluk” van de tegenwind. Maar omdat ik in D1 train is snelheid niet zo belangrijk (maar wel frustrerend) dus heb ik 60 m afgelegd in 2 uur en een kwartier. Kortom lekker getrained, morgen verder.

Geef een reactie