Slechte verliezer?

d3-vaals-06-05-2007.jpg

Ja als je op plaats 805 eindigt, maar zelf wel het idee hebt dat je eigenlijk op plek 650 thuishoort, ben je misschien wel een slechte verliezer. ’s Ochtends bij de start van de Shimano Fiets Challenge zag ik de racers al staan, voor mij wel duidelijk dat ik niet bij de hoogste classering zou eindigen, maar aan de andere kant prima, want het is voor mij de zoveelste goeie intensieve training voor Alpe d’Huzes. Dat is toch voor mij in dit seizoen het belangrijkste doel. Die training heb ik ook wel gehad. Maar dat de slechtere classering eigenlijk door de slechte bewegwijzerig komt, is slecht te verdragen.

Gelukkig kun je de weg naar Alpe d’Huzes bijna (toch Björn) niet verkeerd fietsen, want in de toch van gisteren was dat zeker wel mogelijk. Eén natuurlijk door het landschap en de wegen waarop het allemaal moest gebeuren, Zuid Limburg en Vlaanderen en Wallonië, veel kruizingen, soms slechte wegen, maar met name slechte bewegwijzering. Soms weer een bordje links, dan weer rechts van de weg of achter een boom, dan weer geen bordje, maar wel een pijl op het asfalt, het was echt een rommeltje qua bewegwijzering, echt wel jammeer, want het is een prachtige race, fantastisch landschap, ideale startplek, maar een goeie reden om volgend jaar niet mee te doen is de bewegwijzering, of er gaat van geleerd worden.

Uiteindelijk dus bijna 20 km meer gefietst, maar voor de training, en daar was het allemaal om te doen, was dit natuurlijk ook prima, bijna 3000 hoogtemeters, gemiddelde van 28 km/h en met name berg op ging het gewoon erg lekker. In het veld, waarin ik zat, kwam ik met name op de berg op stukken beter naar boven en dat voelt goed. Zeker omdat over een maand ik de helft van de afstand berg op aan het fietsen ben en waarschijnlijk 85% van de tijd.

 Via deze link kan je het parcours nog volgen, het lange rechte stuk is dus het stuk wat verkeerd is gegaan.

2 reacties

 1. Goed gereden Klaas!
  28 gemiddeld over 150 km is 5:21:30
  Dan kom je uit op plek 650
  Voor volgend jaar is er vast een gps bestand beschikbaar met de juiste route, dan kun je niet meer fout rijden…

  • Berry de Wit op 09/05/2007 om 12:15
  • Reageer

  Klaas,

  Gelukkig doen er over een maand maar 77 mee, en is de weg je bekend. Het is te hopen, dat je dan niet rechtdoor gaat in de bochten. In ieder geval alvast heel veel succes gewenst, vooral met de trainingsarbeid.

Geef een reactie