Rondje Posbank

Zo’n rondje is al gauw 120 – 140 km en na de inspanning van gisteren was dit een behoorlijke opgave. Gisteren had ik mijn interval trainng gedaan en het herstel was nog niet helemaal compleet. Toen ik vanochtend op de fiets stapte voelde ik zware benen, ik was benieuwd hoe lang dat ging duren. Met Chris, Erik en William gingen we gevieren op stap.  Naast de Posbank wilden we ook nog even de Italiaanse weg op, ja als je toch in de buurt bent….

zondagrit-naar-posbank-24-02-2008.jpg           Racefietsen

Via Achterveld naar Lunteren en toen langs de noordkant van Ede. Over de Ginkelse heide wilde ik rechtsaf om zo door de bossen naar kasteel Doorwerth te rijden, maar Chris had een groepje wielrenners voor ons op het oog om die snel te passeren, dat lukte prima, met zo’n 36 km/h leek het net alsof ze stil stonden. Na de oversteek over de A12 rechtsaf naar Wolfheze, en toe omhoog richting de provinciale weg. Ik wist niet helemaal hoe de weh hier precies lag, ik kwam er daarom ook achter dat we nog weer een stuk westelijk moesten gaan om zo vlak bij de Kievitsdel linksaf te gaan en zo naar kasteel Doorwerth te rijden. Onderaan gekomen, is de Italiaanse weg moeilijk te vinden, want zo groot is deze niet en het begin ligt altijd vol met zand/modder. Ook zoals vandaag.

Het ging best goed omhoog, ik was zelfs als eerste boven, maar ik moet er wel bij vertellen dat Chris en Erik per ongeluk iets te ver waren doorgereden aan de onderkant en op achterstand aan de klim begonnen. Het is toch een stevige klim, enkele stukken zijn boven de 10%.  Toen we allemaal boven waren, doorgereden naar Oosterbeek, Arnhem en langs Sonsbeek, over de Zijpendaalse weg omhoog naar de Schelmse weg. Daar kwamen we Richard van Ameijden tegen, ja hij van het blad Fiets en ook actief als trainer/begeleider bij Webtrainer.  Vorig jaar was hij bij de clinic van Hennie Kuiper op de Alpe d’Huez, toen ik daar aan het trainen was. Leuk even bijgekletst.

De Posbank reden we via de Emma Pyramide omhoog, William had al zware benen, maar hier werd het toch allemaal wat te veel, maar ook voor mij viel het niet mee, terwijl Erik en Chris voor mij uit fietsten. Toen we boven aankwamen bij het Thee huis, kwam ik daar Bram Friesen en Martin Arends tegen. Wat een kleine wereld. Bram is ook Alpe d’Huzes deelnemer en was ook even een rondje aan trainen. Martin is Ius Sanctus lid en woont in Arnhem, dus zijn achtertuin is zijn traningsgebied.

De rit terug was geen makkelijke, de wind was zuid, zuid-west waardoor het eerste stuk langs de A50 prima ging, maar het beste was eraf, toch hadden we nog flink de vaart erin, met een gemiddelde van ongeveer 29km/h kwamen we weer terug in Amersfoort. En toen ging de kaars ook echt uit. Maar het was wel een geweldige training, 142 km in bijna 5 uur, veelal in D1 zone kunnen fietsen (behalve de klimmen en op kop natuurlijk) precies het doel van vandaag. Maar eens even kijken hoe lang het herstel duurt. dinsdag of woensdag staat de volgende krachttraining weer op het programma.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: