Het toetje van de intensieve trainingsweek

De Shimano Fiets Challenge was het toetje van de intensieve trainingsweek. Het maakte met de 150 kilometer, het totaal van deze week op 620 kilometer, met 10.300 hoogtemeters, 26.000 kilocalorieen verbrand. Wow dit is nog eens een goeie trainingsweek. Een perfecte opbouw voor 5 juni. Maar wel oppassen dat het niet te heftig wordt, want net iets te weinig herstel tijd gehad, net iets te weining goeie slaap (vreemd bed etc.), dus komende week goed herstellen, niet teveel fietsen en goed slapen.

Vorig jaar eindigde ik nog in de regionen 700 – 800, maar dit jaar had ik mijn zinnen gezet op een tijd van rond de 5:00 en dat is gelukt en dat resulteerde in een 238ste plaats in mijn categorie. Kijk alvast voor een video verlsag van de verschillende doorkomstpunten: VIDEO 

Het was al wel wat beter georganiseerd dan vorig jaar, maar het is zeker niet optimaal, zeker niet in verhouding tot de organisatie pretendeert, het schijnt zelfs dat de kopgroep begeleiding, motor en auto tot 3 keer verkeerd zijn gereden!! Ik zelf heb daar wat minder last van gehad dan vorig jaar, maar de plaatsing van de bordjes is nog steeds niet optimaal, de bordjes zijn klein  en staan toch op onregelmatige plekken. ALs er geen boom of paal voorhanden is, wordt soms het bordje aan het paaltje van het prikkeldraad gebonden, 4 meter van de weg en te laag om goed te zien…….

 

Nee Shimano Fiets Challenge zal niet mijn favoriet worden, terwijl het wel de ingredienten heeft om het teworden, maar de afronding is gewoon te slecht. Volgend maar niet meer, dan ga ik rond die tijd een andere toch rijden.

 

Voorlopig deze week even rustig aan, genoeg gedaan, trainen is uiteindeijk de kunst van het rusten.

 

 

1 reactie

  1. Hoi Klaas,
    Ik ben nog aan het bijkomen van het “tikje” wat je gaf tijdens de Shimano challenge: ruim een half uur sneller gereden, en duizenden tariningskilometers meer in de benen. Ik begin steeds meer te denken aan waar ik 5 juni aan ga beginnen. Ik heb mezelf belooft 8 keer omhog te gaan, en dat ga ik ook.
    Alleen weet ik dat je mij wel een paar keer voorbij zult gaan(zowel naar boven als naar beneden). In ieder geval nog veel plezier tijdens je voorbereidingen en natuurlijk met het bijeenkrijgen van nog meer sponsors. Tot 5 juni! En mijn complimenten voor jullie weblog!
    Ap

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: