De langere trainingen komen er aan

Maar vanavond nog maar even gespind. Dat is toch wel het nadeel van de winterperiode, door de week lukt het niet om met de fiets naar buiten te gaan en ben je aangewezen op de weekend dagen. Door mijn werk, maar ook door de extreem harde wind, kwam ik dit weekend niet toe aan om op de fiets te gaan zitten. Dat is wel jammer, wat het wordt langzamerhand tijd om wat langere tochten te gaan maken om het durvermogen te verhogen. Hoe beter het duurvermogen wordt, hoe beter het herstel straks is tussen de trainingen, dus hoe meer je vlak achter elkar kunt trainen, zonder overtrained te raken. Want met dit doel voor ogen is overtraind worden bijna het grootste gevaar. Daarom neem ik elke ochtend mijn “ochtendpols” op, want die geeft de beste indiciatie over overtraindheid.

De training van vanavond geeft geen aanleiding om overtrained te raken. Op het programa stond slechts een training van een uur en dat is, inclusief een beetje infietsen, precies een spinningles. Dat ging allemaal prima. Daarnaast heb ik vandaag ook nog een flink aantal krachttrainingen gedaan, voor de quadriceps, hamstrings en onderrug en buik spieren.

Hopenlijk is het zaterdag prima weer, dan ga ik op de fiets naar mijn ouders in Heerenveen, een mooi tochtje van rond de 110 km, perfecte training voor de tijd van het jaar.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: