De “D3” training op zaterdag

In mijn training schema zitten trainingen die allemaal een relatie hebben met hartslagzones. De meeste trainingen zijn in de zogenaamde “D1 zone” dit betekent voor mij tussen een hartslag van 132 en 150 slagen per minuut. Vandaag moest ik hier een tweetal intervallen van 10 minuten in de “D3 zone” doen. De D3 zone is de zone die vlak tegen het omslagpunt aanzit, het punt waarbij als je hierboven komt de verzuring begint. Deze D3 zone ligt bij mij tussen de 166 en 176 hartslagen per minuut.

 Op zaterdagn probeer ik deze trainingen wel buiten te doen op de racefiets, maar helaas zat het weer niet mee. Ik ben daarom naar de sportschool gegaan en ben daar een uur voor aanvang van de spinningles al op een spinfiets gaan zitten en begonnen te fietsen. In de les zelf heb ik de meest intensieve momenten gebruitkt om de intervallen te doen.

Het viel niet tegen, ik was nog herstellende van verkoudheid, maar die lijkt er nu redelijk uit te zijn, dat geeft weer energie, het herstel gaat ook prima, dus op naar de volgende training op zondag.

Geef een reactie