De 4 provinciën tocht

Ronde van vandaagAls je in Amersfoort woont is het niet zo moeilijk om in 4 provincies te fietsen. De korte route gaat van Amersfoort naar Nijkerk, dan de polder in en bij de Stichtse brug weer het vaste land op. Vandaag een grotere ronde, in plaats van de Stichtse Brug te nemen, ben ik doorgereden naar de Hollands brug bij Almere. Dat ging overigens erg eenvoudig, de wind in de rug en met een gangetje van ruim 36 km/h “vloog” ik naar Almere. Daarna werd het wat moeilijker, want als je de wind eerst mee hebt gehad, dan is terug wat uitdagender. Vanaf de Hollandse brug, door het Naarder bos, langs de vesting muren van Naarden, lags de goudkust en per ongelijk verkeerd gefietst, dus plotseling was ik weer terug in Naarden. Toen de goeie weg gekozen richting Bussum, Hilversum, parallel aan de snelweg.

Ik heb sinds vandaag een nieuw speeltje op de fiets, de Polar Power output sensor. Die meet het vermogen dat je levert, inclusief de links rechts balans en de zgn pedal index. Het blijkt uit de analyse van de getallen dat ik een prima vermogen lever van ongeveer 350 Watt onderin de D2 zone. Ook blijk dat ik niet helemaal “recht” fiets. Met links doe ik 52% en met rechts 48%. Dit wordt dus toch een beetje oefenen om dit wat rechter te krijgen. De pedal index van 30% lijkt niet zo geweldig, echter heb ik nog geen referentie gevonden of dit goed of slechts is. Ik denk dat 30% betekent dat ik in 30% van de omwenteling kracht op het pedaal zet. Nog even verder zoeken. 

Helaas ging bij Hilversum mijn trapfrequentie magneet los en meteen deed het hele systeem het niet meer. De tiewrap iets harder aantrekken hielp niet, want die trok ik dwars doormidden. (inmiddels weer gemaakt en alles doet et weer)

Weg vervolgd naar Baarn, Lage Vuursche, Den Dolder, Soestduinen en weer terug in Amersfoort. Het was een lekker fietsrondje, wat wel een beetje pijn in mijn rug opleverde. Omdat ik wat last had van mijn knie had ik mijn zadel iets lager gedaan, maar dat veroorzaakt nu misschen wel de pijn in mijn rug. Morgen maar iets terug zetten.

Geef een reactie