Amersfoort – Hengelo

Zondags is traditoneel een clubtochtje van ongeveer 70 – 80 km, alleen vandaag was het allemaal anders. Het waaide nog steeds heel hard en maanden geleden hadden we al eens tegen elkaar gezegd, dat het misschien een leuk idee was om zomaar ergens naar toe te fietsen en dan met de trein terug te gaan. Vandaag was het zo’n dag om daar maar eens invulling aan te geven.  Met de wind mee en met de trein terug, de wind was west, dus de bestemming moest in het oosten van het land liggen. Enschede, dat werd het doel. Jammer dat Kees er al af waaide voordat we de grote groep verlieten, daarom met Chris en William verder gereden. Tot Edda Huzid gezamenlijk en toen sloegen wij linksaf richting Apeldoorn.

d1-amersfoort-02-03-2008.jpg      Racefietsen

Vliegen was het, met snelheden zo rond de 35 – 40 km/h zonder je echt in te spannen. Gaaf. Wel goed opletten want er lagen nog veel takken op de weg van de storm . Vlak voor Apeldoorn, voelde ik mezelf in de bocht wegglijden, een afloper, dus bandje wisselen.

 ImageImage

Dat had ik al maanden niet meer gedaan, gelukkig had Chris een pomp bij zich…. We waren in minder dan twee uren in Deventer, en met 43 km/h de brug bij Deventer oprijden is toch wel leuk. Wel jammer want zo’n stad houdt toch wel op, dus de gemiddelde snelheid hadden we bij het station op een kleine 34 km/h. Bij Holten even de Holterberg op en even een kop koffie met appeltaart genuttigd.

Image ImageImage 

Daarna weer verder, via Markelo, Goor, Delde en Hengelo en toen we bij station Hengelo langsreden, werden de remmen dichtgeknepen. Waarom doorfietsen tot Enschede, terwijl we al bij het station waren. We hebben William nog even uitgelegd dat we ook voor de fiets moesten betalen en omdat we geen pinpas bij ons hadden, moesten we nog een € 0,50 extra betalen voor én het fietskaartje én het enkeltje…?! Wel jammer dat op een traject van meer dan 100km de conducteur te beroerd is om je kaartje te controleren, ik weet niet waarom, maar het geeft gewoon een slecht gevoel, maar de lol in de trein was er niet minder om.

2 reacties

  1. Een mooi tochtje! Wij hebben vandaag de auto gepakt om in Montferland wat rondjes (+ klimmetjes) te rijden.

  2. Hoi Klaas,

    Ik dacht dat de clubrondjes pas zondag as. beginnen maar ik lees dat jullie al bezig zijn. Vanaf begin April zijn er op de dinsdag- en donderdagavond toch ook ritten?

    Groeten Lars

Geef een reactie