132 km op de fiets en winterse buien

Bar en boos zou het worden, nou dat viel uiteindelijk nog wel mee. Erg koud was het wel en de wind was hard en had ik bijna steeds van opzij, maar zo erg als vorig jaar, toen ik door de gladheid een behoorlijke valpartij had en ik bij Marknesse ook nog eens de man met de hamer tegen kwam, was het dit jaar niet.

Gisteravond hadden mijn fietsmaatjes mij nog een beetje uitgelachen: Ja ja, 130 km in de sneeuw naar Heerenveen, wij zien wel of we gaan fietsen, maar veel sterkte šŸ˜‰ Ok, twee hagelbuien en een erg natte weg, zit je ook niet op te wachten, met name die natte weg, zorgt ervoor dat al dat koude water opspat en je onderbenen en achterkant van je bpvenbenen behoorlijk doet afkoelen. Dat merkte ik wel als de de wind er weer even vol op stond, brr koud.

d2-amersfoort-02-02-2008.jpg

Via de Arkenheemer polder bij het Nijkernauw het nieuwe land in en door de bossen van Zeewolde, via Zeeolde steeds langs de rand van het Veluwemeer, langs Harderwijk, en bij Elburg weer het oude land op. Misschien is hier rechtdoor wel korter, maar oersaai. Tussen Elburg en Kampen heb je gwoon leuke weggetjes en dijkjes enĀ weinig auto’s. Bij Kampen de IJsel over en bij Genemuiden met het pontje over naar Zwartsuis en toen het venengbied van Belt-Schutsluis in. Bekend terrein, met name van het schaatsen, ook al is dat flink wat jaren geleden. De rietsnijders waren druk bezig. Verder via Blauwe Hand naar Giethoorn, Steenwijk, en via de oude N35 lans Witte Paarden, de Blesse Wolvega naar Heerenveen. Bijna 5 uur er over gedaan, gemiddeld 26,6 km/h en een gemiddelde hartslag van 149 s/m Wow, een erg goeie training, prima midden D2 gefietst, niet erg snel, maar het is nog vroeg in hetseizoen en de wind was toch wel een spelbreker.

De benen doen flink zeer, maar een nachtje slapen zal een boel goed doen. Dat is ook wel nodig, want morgenochtend sta ik op de Fiets en wandelbeurs: om Alpe d’Huzes onder de aandacht te brengen en geld in te zamelen. Wie ons zoekt, we staan op de stand van Cycletours. Misschien tot morgen.

1 reactie

  1. Nauw lekker weer had je Klaas, maar wel lekker gereden als ik het zo lees.

Geef een reactie