Zeg me dat het niet zo is

Zeg me dat het niet waar is.

Dat was wat er in mijn hoofd ronddwaalde toen ik woensdag 12 januari ’s avonds alleen thuis was. Misschien was dit wel het ergste waar ik bang voor was, wat een keer kon gebeuren……

Ik was ’s middags rond 3 uur net op mijn afspraak aangekomen toen ik door Yordi, collega van Marijke, werd gebeld. Ik moest niet schrikken zei hij,….. Marijke had een epileptische aanval gehad en werd net door een ambulance opgehaald. Shit, wat is dit, dit had ze nog nooit gehad, dit was niet logisch. De ambulance broeder vroeg nog naar wat gegevens over Marijke en zei dat ze haar naar het Elizabeth ziekenhuis in Amersfoort zouden brengen. Later bleek dat ze meteen CT scan gingen maken.

Ik ben meteen ook naar Amersfoort gereden, man wat is zo’n file dan eindeloos. Wat zou er aan de hand zijn?

In het ziekenhuis aangekomen, Marijke gezocht en snel gevonden. De neuroloog  (goed communicatief gelukkig) was ook net bij haar en deed wat testjes. Net op dat moment kreeg hij ook de uitslag van de CT scan:

De epiliptische aanval is verzaakt door een uitzaaiing van de borstkanker in je hersenen, het zit deels in je spraakgebied, vandaar dat je ook begon met moeilijk praten…………NEEEE.

Het gaat er nu om, om verder onderzoek te doen met een MRI scan en EEG om na te gaan wat er misschien nog meer in het hoofd speelt. Voorlopig krijgt Marijke anti-epileptische geneesmiddelen en moet in het ziekenhuis blijven.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: