Ik weet dat je het goed bedoelt

Als je je lief pijn moet doen, om haar hoofd te draaien en ze zegt dan: ‘geeft niet, want ik weet dat je het goed bedoelt’, dan is de hele dag weer goed. Pffffff, want het was in beginsel een dag die vol met teleurstellingen zat.

Na de mooie avond van gisteren had, met alle vooruitgang en scherpte van Marijke, hoop je dat de dag van vandaag ook in dezelfde stijgende lijn voortzet. Het begon helaas al anders… Alhoewel, we hadden wel ons 5 uur ‘s ochtends gesprekje, en dat liep in beginsel wel soepel. Maar al gauw kwamen daar dingen tussendoor die Marijke zag, maar er absoluut niet waren…. Man, wat zeg je dan, ga je dan mee in het verhaal, zeg je keihard, dat het niet bestaat……. Dit verscheurt mijn hart eenvoudig weg. Ik probeer dan toch steeds de tussenweg te kiezen en ook Marijke in haar waarde te laten.
Door wat medicatie konden deze waanbeelden iets teruggedrongen worden, en ook de dwangmatige bewegingen van haar handen. Ze was er doodmoe van geworden, dit gaf haar wat rust.

Later op de dag kwam de trek in iets hartigs opzetten. Maar ja, vind maar iets wat vloeibaar genoeg is, en ook weer niet te vloeibaar, zodat ze zich er niet in kan verslikken. Uiteindelijk iets gevonden, maar dat eten ging gewoon niet goed. Ze had haar hoofd toch wat te schuin liggen, ze had het iets benauwd van het hoesten en ze kon slecht opgehoest slijm wegkrijgen. Aaah, je probeert het zo goed te doen voor Marijke, maar het lukt gewoon niet, dat is zo frustrerend.

Toen iedereen weg was, heb ik Marijke nog wat rechterop kunnen krijgen. Ze had het nog steeds iets benauwd en wilde graag ook nog wat kwark eten. Het deed wel wat pijn bij Marijke omdat haar nekspieren de hele dag in een andere stand hadden gelegen. Maar stapje voor stapje en een extra kussen om te steunen, en ze lag met haar hoofd recht. Toen ik zei: ‘sorry dat ik je pijn heb gedaan’, zei Marijke: ‘geeft niet, ik weet dat je het goed bedoelt’

dan is het in één keer toch weer een goeie dag!

13 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Ik hoop dat er nog veel van dit soort goeie (liefst nog betere) dagen volgen! Hang in there!

 2. We vinden het knap dat jullie deze bijzonder moeilijke periode, gelukkig ook met bijzonder mooie momenten, met iedereen die jullie kennen delen. We volgen je tweets en lezen je blogs. Elke dag denken we aan jullie en hopen dat jullie een goede dag beleven waarin Marijke weer wat aansterkt.

  We wensen jullie vandaag een goede dag met vele mooie momenten samen en met dierbaren om jullie heen!

  Lieve groetjes,
  Marijke & Martijn

 3. Ïk ben in gedachten bij jullie! xx

 4. Wat hebben wij diepe bewondering voor jullie vechtlust. Geniet van elk lichtpuntje. In gedachten zijn wij bij jullie.

 5. Lieve Klaas en Marijke
  Ik lees elke keer weer de berichten op de blog, met bewondering …
  Het is zo mooi hoe jullie deze tijd samen besteden, en vooral dat wij daar deelgenoot van mogen zijn.

  Gisteren is mn oom overleden, hij was al 89 jaar oud, doof en blind, de Alzheimer kreeg grip op zn leven. Ik zou willen dat iedereen inslaapt zoals hij, heerlijk in zn bedje na een leven vol liefde …
  Ik weet dat dat niet kan, maar het zou wel verdraaide mooi zijn!

  Hou je taai allebei, en laat de steun die wij op deze manier geven echt helpen.
  Dikke dikke knuf voor jullie!

  Liefs Marion

 6. Ik ken jullie niet maar snap wat je bedoelt. Ik fiets en doe mee met Ad6 voor o.a. mijn vader.

  Ik wens jullie sterkte en geniet van het moment.

  Ik zal denken aan jullie

  Een bezorgde zoon om zijn vader!

  Groet Hans

 7. Marijke en Klaas, Indrukwekkend om je berichten te lezen. Mooi dat Marijke morgen nog even met je naar huis kan. We denken aan jullie. Heel veel sterkte!

  Groet Margriet en Jan

 8. blijf op de hoogte via de buuv: doet me zoveel verdriet om je berichten te lezen met beeld van de sprankelende ogen en geluid van schaterende lach van marijke in gedachten. zoen, moed en liefs voor jullie beiden.

 9. Klaas, wat schrijf je dit zo mooi en kwetsbaar op. Ik word er stil van. Ik gun je nog mooie momenten samen. Respect….

 10. Lieve Marijke en lieve Klaas,
  elke dag weer komt er een gebed vol liefde je kant op, elke dag brandt er dat kaarsje dat je engel kan gebruiken om die mooie momenten bij te lichten, elke dag een beetje extra energie om je pijn te verlichten.
  Elke dag ben ik in gedachten bij je.
  Namasté Marijke

 11. Lieve Marijke,

  Ik zal je altijd blijven zien als mijn lieve, sterke, warme nichtje, waar ik hele leuke jeugdherinneringen aan heb.
  Die zal ik altijd bij me blijven dragen.
  Een hele lieve, warme, zachte omhelzing.

  Liefs Mieke

  P.S. verzonden via Mart, vriend van Mieke

 12. Beste Klaas,

  Wat een verbijsterend bericht, zo snel. Vanavond hebben Lies en ik je blog nog weer zitten lezen en tegen elkaar gezegd dat het zo oneerlijk is. En weer dat kanker een vreselijke, vreselijke ziekte is.

  We denken aan je, beste Klaas. Heel veel sterkte de komende dagen (weken etc)

  Liesbeth en Niek

 13. Tranen in m’n ogen bij het lezen van dit bericht, wetende dat Marijke haar ogen heeft gesloten…
  Nogmaals heel veel sterkte Klaas!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: