€ 1.043.155,11

Wat een geweldig resultaat!!!!

Vandaag was de cheque uitreiking, we hebben het bedrag van ruim een miljoen aan KWF Kankerbestrijding kunnen geven,

Een dwaas blaast tegen de wind, veel doen de wind de andere kant op waaien.

We hebben weer een geweldige, inspirerende middag gehad in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis gisteren. Op deze mooie maandag hebben we 1.043155,11 Euro mogen overhandigen aan KWF Kankerbestrijding. Een recordbedrag! Zo’n schitterend resultaat, daar kon zelfs het NOS journaal niet omheen, net als vele andere media. Om kwart over vier precies stroomde de zaal vol en begon de bijeenkomst onder de bezielende leiding van Betty, die als voorzitster met Brabantse tongval meteen goed de stemming erin bracht. De film over Alpe d’HuZes+1 van Bas Steman deed de rest en bracht iedereen weer even terug naar die gedenkwaardige dag in juni. Daarna volgde een indrukwekkend programma, met speeches van onze eigen Coen van Veenendaal, Ton Hanselaar van KWF Kankerbestrijding, Winald Gerritsen van VUmc en Peter Kapitein. Vervolgens was het tijd voor wat actie: niemand minder dan de meiden van Oxygym, regerend Nederlands kampioenen Streetdance, namen bezit van het podium voor een wervelende show.

Recordbedrag
Toen was het de beurt aan Gregor Stam, Nederland’s eerste triahtlonkampioen en tweevoudig Kanjer van de Alpe om rennend (net als zijn laatste beklimming dit jaar) de cheque te geven aan ons aller Erica Terpstra. Zij gaf in een ontroerende speech precies weer waarom ze zo bij ons initiatief betrokken is. En eindelijk was daar het moment waar iedereen op gewacht had: de geldoverdracht: aan KWF. Ton Hanselaar nam de cheque persoonlijk van Erica Terpstra in ontvangst, waarop het schitterende bedrag van 1.043.155,11 Euro stond. Het hoogste bedrag dat ooit uit één actie naar KWF is gegaan.

Fonds KWF Kankerbestrijding en Alpe d’HuZes
Om dit geweldige bedrag een goede bestemming te geven tekenden vervolgens Ton Hanselaar, Coen en Peter meteen voor een fonds op naam bij KWF Kankerbestrijding voor de Alpe d’HuZes, waar het geld een plek krijgt. Zo is voor iedereen duidelijk waar het geld van onze actie naartoe gaat. Allereerst is dat onderzoek naar kanker en vermoeidheid, een onderwerp dat ook ambassadeur Peter van nabij kent.

Na het officiële gedeelte gingen we nog even traditioneel met zijn allen op de foto. Een moment dat vele media, waaronder het acht uur journaal, Radio 1 en vele landelijke dagbladen (klik hier voor een overzicht) gehaald heeft. Ook dat is uniek voor een actie als deze. Na de borrel kwam er een eind aan deze mooie bijeenkomst, en een schitterend jaar voor Alpe d’Huzes.

En volgend jaar?
Volgend jaar gaan we natuurlijk verder met het uitdragen van onze visie: mensen inspireren door ons zelf belangeloos in te zetten voor anderen. Dat gaan we doen door weer 6, 7, of 8 maal de Alpe te beklimmen, en dat is nog maar het begin, want. Opgeven is geen optie!

 Iedereen bedankt voor jullie bijdrage, in welke vorm dan ook. We gaan hiermee door, voor 2008 hebben we nog meer mensen nodig die mee blazen, doe jij mee met ons?

(meer foto’s via deze link)

Geef een reactie