De laatste loodjes

Na de itensieve training van gisteren was het toch goed om vandaag even een paar uur op de fiets te zitten. Niets zo handig om dit te combineren met een een bezoek. Nou dat kwam goed uit, want vandaag was de ploegenpresentatie in het Velodrome in Sloten, toch zo’n ritje van 62 kilometer, prima. Omdat ik de wind ook nog eens in de rug had, ging het wel erg makkelijk en erg snel. Op de goeie wegen toch met een ganagetje van 36 – 40 km/h, maar dan kom je ook nog wel eens in aanraking met de weggesteldheid van de fietspaden. Met zo’n snelheid, 8 bar in je banden is bv het wegdek in Laren echt een verschrikking. Blijkbaar zit hier niemand op de fiets…..

Via Eemnes, Laren, Bussum naar Weesp, Diemen en uieindelijk dus via Amsterdam naar Sloten. In AMsterdam kelderde mijn gemiddelde snelheid vanwege de verkeerslichten, plotseling van richting veranderende fietsers en losliggende tegels. Never mind. Het bleef lekker droog, wel wat fris, zeker in vergelijking met gisteren.

          enkele sfeerbeelden

Om 12:00 was ik bij het Velodrome, er waren al flink wat mensen, en het werd steeds drukker. Iedereen kon zijn bestelde kleding vandaag ophalen en werden alle deelnemers gepresenteerd. Door het slechte geluid, viel dit helaas een beetje tegen. Maar de sfeer onderling was er niet minder om. Zoveel bekenden, ook veel mensen die mij blijkbaar wel kennen, maar ik hen niet, van of de video van afgelopen jaar of van deze site. Erg leuk allemaal.

Met het afscheid: Tot volgende week in Bourg d’Oisans, gingen we weer naar huis.

Geef een reactie