7 keer gehaald!!! (start en 1e beklimming)

Wat een dag, wat is er veel gebeurd, echt allemaal teveel om op te noemen op dit moment. De komende dagen zal ik nog meer informatie gaan geven, maar eerst een kort verslag van 7 juni, de dag van Alpe d’Huzes +1. De dag begon vroeg, om 5:00 zou de start zijn, dus om 4 uur op en eerst snel pannenkoeken met stroop en suiker eten, om zoveel mogelijk koolhydraten alvast in het lichaam te hebben. Aankleden, hoeveel kleding? Tja, het was niet zo koud als voorgaande dagen, half bewolkt, maar ja, hoe koud is het dik 1000 meter hoger, en met name in de afdaling kan dat erg parten spelen. Daarom gekozen voor overschoenen, been- en armstukken en een windstopper, maar die heb ik vlak voor de start aan Marijke gegeven, want het was warm genoeg en mijn reserve kleding en andere warme jassen zouden toch straks boven liggen.  Het waren spannende minuten zo vlak voor 5 uur. Alle motoren van de begeleiding stonden klaar, alle fietsen met de rode en witte lampjes, de TV was er bij,…. De spanning steeg. Peter, die zelf niet mee kon doen vanwege zijn longontsteking, telde af 5, 4, 3, 2, 1, ………. En we vertrokken onder luid gejuich van alle toeschouwers. Wat een kippenvel, nu trouwens weer nu ik dit schrijf.

 CIMG8306

Toch wel apart om de eerste beklimming zo in het donker te doen, andere (st)rijders klaagden dat ze hun hartslagmeter niet uit konden lezen, gelukkig had die van mij verlichting. Rustig omhoog, niet laten opjagen door de snelle jongens, dat zou ik later alleen maar terug moeten betalen. Dat ging gewoon goed. De hartslag keurig rond de 150 ( 2/3 deel van mijn D2 zone) en mijn rug, die hield het gewoon erg goed. De blokkades die ik deze week nog had gehad, en waren behandeld door Daan, kwamen soms wel even opzetten, maar door wat langere tijd staande te klimmen, zakte dit automatisch weer weg. Pfffff wat een opluchting. Als mijn rug het zou houden dan zou ik het gewoon gaan halen!

De eerste keer boven in 1:12, wat langzamer dan de test van 3 weken geleden, maar 3 minuten sneller dan mijn schema. Het voelde allemaal goed, snel twee jassen aan, helm op en naar beneden om met de 2e beklimming te beginnen. Eigenlijk express wat langzamer gedaan, want te snel klimmen, betekent heel erg snel terugbetalen (met veel rente)

Je kan alvast de tocht interactief volgen via deze link en beijk ook alvast de foto’s door te clicken op de foto’s aan de linkerkant

Later meer

  
IMG_0855 (Je staat in de weg, ga eens weg met die microfoon, ik moet fietsen)

3 reacties

  • Bram Friesen op 11/06/2007 om 11:04
  • Reageer

  Klaas,

  Proficiat, en bedankt nog voor je ijsjes. Mooie website trouwens.

  Gr Bram (vriend van Menno Oudeman) en tot volgend jaar

 1. Rest mij slechts een hele diepe buiging 🙂

  • David op 11/06/2007 om 20:35
  • Reageer

  Hoi Klaas,

  Leuk zo’n weblog. Wat een gave dag was het. Hopelijk mag ik volgend jaar meedoen voor eggie.

  Nog bedankt voor de Ben en Jerry’s, daar had ik echt veel meer zin in dan lasagne.

  Groeten, David

Geef een reactie